100% Nöjd kundgaranti | 4,7/5 på över 300 recensioner | Över 7000 nöjda kunder i Norden!

Hur snabbt växer håret? 7 faktorer som påverkar hårväxten


Vad påverkar hur snabbt ditt hår växer?

 Faktor #1: Diet Bra näring är avgörande för en sund hårväxt. Så om du vill maximera hur snabbt ditt hår växer, var särskilt uppmärksam på din kost och överväg kosttillskott för hår.

 

Faktor #2: Ålder Hår växer snabbast mellan 15 och 30 års ålder. När vi åldras börjar många processer, inklusive vår hårväxthastighet, sakta ner.

 

Faktor #3: Gener Hur snabbt ditt hår växer beror också på hur snabbt dina föräldrar växer.

 

Faktor #4: Kön Forskning har visat att mäns hår tenderar att växa snabbare än kvinnors hår.

 

Faktor #5: Hårtyp Texturerat, krulligt hår växer långsammare än rakare hårtyper. Så ju mer lockigt ditt hår är, desto mindre kommer det att se ut som om det växer. För att mäta hur mycket ditt hår växer på en månad om du har lockar rekommenderar jag att du sträcker håret rakt för att få en mer exakt uppfattning.

 

Faktor #6: Etnicitet Enligt en studie från 2005 växer asiatiskt hår snabbast, medan afrikanskt hår växer långsammast. Kaukasiskt hår är någonstans i mitten. Forskning har visat att människor av asiatisk härkomst har den längsta anagena tillväxtfasen, vilket innebär att deras hår kan växa längst innan det faller av.

 

Faktor #7: Säsongsförändringar Vissa forskare tror att hur snabbt håret växer beror på årstid. De hävdar att håret växer snabbare på sommaren på grund av förändringar i kosten (som att äta färsk frukt och grönsaker) och mer solljus.