100% Nöjd kundgaranti | 4,7/5 på över 300 recensioner | Över 7000 nöjda kunder i Norden!

Frisyrtips och råd för tunnhåriga!


Vilka olika typer av frisyrer skulle passa när jag börjar bli tunnhårig? Se dessa kändisar som Leonardo Di Caprio, Stellan Skarsgård, David Beckham, Dolph Lundgren och flera andra och bli inspirerad, kanske är det något som passar just dig och som kommer göra underverk tillsammans med hårfiber! 

Sätt musen på bilden och bläddra till höger för att se nästa frisyrtips!

Har du fint hår eller tunt hår?
Med fint hår menar man tjockleken på själva hårstrået, och när man talar om tunt hår så menar man antal hårstrån på huvudet. Vissa frisörer hävdar att fina och tunna hår behöver ha en kortklippt styling, andra tycker att ett uppklippt hår med lager är det bästa. Men andra saker spelar så klart in, som ditt ansiktes form, din stil och vad du själv trivs med.

Rufsigt

Den rufsiga frisyren är en välsignelse för många tunnhåriga. Om man gör det på rätt sätt så kan man väldigt ofta täcka ytor där håret blivit tunnare och komplettera det med hårfiber, och man motverkar det äldre utseende man får som tunnhårig, eftersom den rufsiga frisyren främst används bland yngre människor. Med en rufsig frisyr kan man också ha olika längd på vissa delar av håret utan att det syns så tydligt, vilket gör att man kan behålla håret lägre vid tunnare områden.

Kort på sidorna

Att ha håret kortare och längre uppe på huvudet skapar en effektiv visuell effekt som får det hår som börjat tunnats ut att se mindre tunt ut än vad det är.

Snaggat

En snaggad frisyr minskar betraktarens fokus på håret eftersom det inte finns så mycket där, och styr fokus till ansiktet istället. Denna frisyr verkar passa bättre ju manliga ansikte du har. För vita män funkar denna frisyr bäst när man är lite solbränd eftersom hudens färg då inte skiljer sig så mycket från håret, och kontrasten och tunnhårigheten blir mindre synlig. Ett par millimeter skägg kompletterar också väl och balanserar upp bristen av hår på huvudet.

Tips för fett hår

Blir ditt hår fett snabbt? Känns det ständigt smutsigt och ofräscht? Ingen fara. Med några enkla knep kan man råda bot på problemet. Ett misstag som många gör är att tvätta håret för ofta. Det är inte bra att tvätta håret var och varannan dag. Det gör att håret blir fett alltför fort. Håret får en överproduktion av talg, som gör håret fett. Testa att tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Till en början kan det kännas svårt, men ditt hår kommer att vänja sig, och tacka dig.

Tips om du har slitet hår

Det finns mängder av produkter på marknaden som säger sig kunna råda bot på slitna hårtoppar. Men det allra viktigaste och mest effektiva är en hårklippning. Om vi inte gör oss av med våra kluvna hårtoppar kommer de att skivas och gå av, eller trassla in sig i varandra.

Se alltså till att klippa bort det värsta slitna. Använd en bra hårborste som är skonsam mot ditt hår, undvik gummisnoddar, eller hårsnoddar med metall som kan slita på håret. Var försiktig med att föna håret för ofta. Även plattänger och locktång är stora bovar i dramat. Använd alltid skyddande produkter innan du utsätter ditt hår för dessa slitage.

Var noga med att alltid använda balsam efter schamponering, och gör hårinpackning regelbundet.

Färgar du håret ofta? Det är en av de vanligaste orsakerna till slitet hår. Släng hellre i en toning istället för en vanlig hårfärg. Och om du ska bleka håret, se till att göra det på salong hos ett proffs. Det är annars lätt att man missfärgar det, och sliter på håret helt i onödan.

Investera i riktigt bra hårprodukter som passar ditt hår. Det kommer du tjäna på i längden. Vi säljer bara noga utvalda produkter! Ditt hår kommer att bli betydligt friskare och starkare.

Tunt hår

Tunt hår är ett typiskt problem, speciellt för skandinaver. Tunt hår kan kännas trist och tråkigt, men det går faktiskt att hjälpa naturen lite på traven. Apotekets Ricinolja fungerar toppen som ett bra komplement till hårfiber på ett tunt och livlöst hår. Använd den som en hårinpackning några gånger i veckan, och du kommer förhoppningsvis att uppleva en betydlig skillnad. Tvätta ditt hår med schampo, applicera sedan Ricinoljan i hårbotten och massera. Smörj sedan in resterna av oljan i hårlängderna. Svep sedan in håret i en handduk och låt verka ungefär en timme. Skölj sedan ur ordentligt och avsluta med balsam eller hårinpackning.

Om du har tunt hår kan det vara bra att klippa sig i en frisyr med mer volym. En snygg page kan för ditt hår att se mer tjockt och lekfullt ut.

Nu för tiden finns massor av hjälpmedel att ta till för att få ett tjockare hår. Extensions t.ex. Du kan köpa löshåret och själv sätta fast det med spännen. Eller så kan du få det gjort på en salong med hjälp av lim, flätning eller tejp, det enklaste är dock att använda hårfiber.


Tips för tunnhåriga 

- Låt håret lufttorka, det tunna, fina håret är ofta rätt så ömtåligt, så välj dina tillfällen!
- Du kan också färga med hjälp av andra hårfiber nyanser
- Torrschampo

Använd inte en handduk för att torka ditt hår efter tvätt. Den grova bomullen kan göra att håret kan se oordnat ut. Kläm istället ut det överflödiga vattnet direkt efteråt och låt det lufttorka i fem till tio minuter.