100% Nöjd kundgaranti | 4,7/5 på över 300 recensioner | Över 7000 nöjda kunder i Norden!

Vanliga frågor om tunnhårighet och hårbortfall


Kan man stoppa manligt håravfall?
Det går inte att stoppa håravfall hos män men det kan dock bromsas och återväxt kan ske om tillståndet behandlas i god tid. Ärftlighet är den absolut vanligaste orsaken och som i genomsnitt börjar redan kring 25-årsåldern.
Hur många män är Tunnhåriga?
Tre av fyra män drabbas alltså av håravfall. Precis som med mycket annat, upplever somliga mindre besvär, medan andra drabbas värre. I det sistnämnda fallet är det vanligt att även ärftliga orsaker driver på håravfallet. Man har helt enkelt ett genetisk arv som påverkar både DHT och det manliga hormonet testosteron.
Kan man få tillbaka sitt hår?
Behandla ärftligt håravfall

Många vill ändå få tillbaka sin hårväxt och då finns det receptfria läkemedel som kan hjälpa. Ju tidigare preparatet sätts in, desto bättre brukar effekten bli. Enligt rekommendation bör de här läkemedlen bara användas om man är över 18 år.
Kan bara mössa orsaka håravfall?

Nej, mössor skapar inte den friktion och det tryck på hårsäckarna som krävs för att skada dem. Däremot kan dreads, extensions och andra krävande hårstilar leda till stora påfrestningar på håret, och i vissa fall, håravfall.
Kan man tappa håret av stress?
Att håret börjar tunnas ut på grund av stress märks ofta två eller tre månader efteråt, vilket gör att det kan vara svårt att inse att det sker som effekt av stressen. När håret faller av på grund av stress kan det gå väldigt snabbt att tappa stora mängder hår inom korta tidsperioder.